CARTA POBLA DE LA GRANJA --- 6 de juliol de 1611

CARTA POBLA DE LA GRANJA   ---   6 de juliol de 1611

domingo, 10 de julio de 2011

PUBLICAT: La Granja promociona la localitat amb un DVD (PORTALCOMARCAL)

La CosteraLa Granja de la CosteraLa Granja promociona la localitat amb un DVD

La Granja promociona la localitat amb un DVD

Sábado, 09 de Julio de 2011 13:51



Ahir divendres a la vesprada va tindre lloc a la Granja este acte. Un treball coral que aprofita els 400 anys fundacionals, però elaborat independentment per Quique Roselló (veu), Francesc Martínez (text) i Salvador Garrido (muntatge)

Per si no tenien prou amb la celebració multitudinària dels 400 anys el passat dimecres, esta setmana la Granja de la Costera torna a la càrrega amb la presentació –enmig d’un acte novament molt concorregut de gent– d’un DVD que promociona la localitat, aprofitant la commemoració fundacional.

xx

L’acte, presidit per l’alcalde Carlos Garrido i la regidora de Cultura Teresa Penadés, ha comptat amb la participació de les tres persones encarregades d’elaborar este material audiovisual: el periodista Quique Roselló (SER), qui ha posat la veu, el professor Francesc Martínez Tortosa, autor del text, i Salvador Garrido, responsable de les gravacions de vídeo i muntatge del DVD.

El treball en equip s’ha reflectit en un resultat espectacular per a un poble que no supera els 400 habitants i que darrerament ha sigut notícia tant en mitjans locals com en mitjans generalistes com RTVV. Això no obstant, tal com s’ha confessat en l’acte promocional, les tres parts s’han fet independentment: d’una banda Martínez va redactar el text, tot buscant “les essències i les aromes d’un poble tan menut en habitants i tan gran de cor”. Posteriorment, Roselló va locutar el text per fragments, sense vore ni les imatges ni els vídeos que l’acompanyarien posteriorment, però a pesar d’això li havia resultat “tot un honor” haver participat en este artefacte. El vídeo té versió en valencià i en castellà.

xx

Però tot i que Garrido va declara tindre “el paper més fàcil”, sense la gravació ni el muntatge de les imatges no hauria estat possible este DVD de la Granja, que se suma ja a l’audiovisual de Miquel Guillem “Mar de tarongers” i al de l’església del poble. De fet, Garrido havia estat gravant la pràctica totalitat dels espais del poble durant els últims mesos, de tal manera que de les desenes i desenes d’hores de vídeo, va haver de fer una selecció de fragments representatius, també amb l’ajuda de l’alcalde, fins a obtindre el resultat que els veïns i veïnes que van voler acostar-se van gaudir.

Fragment del vídeo promocional (amb permís dels autors):

http://www.youtube.com/watch?v=U5ZQGsIaT5E

http://www.youtube.com/watch?v=Ft4q9u14fxw

Més:

http://granjadelacostera.blogspot.com/2011/07/dvd-promocional.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario