CARTA POBLA DE LA GRANJA --- 6 de juliol de 1611

CARTA POBLA DE LA GRANJA   ---   6 de juliol de 1611

lunes, 9 de julio de 2012

LLIBRE 400: notícia en mitjans digitals


L'Ajuntament de la Granja de la Costera va enviar per mail una nota de premsa i una invitació de l'alcalde Carlos Garrido, i alguns mitjans se'n van fer ressò. Esta informació estava extreta del blog personal meu, exactament d'ací.

Posteriorment jo vaig difondre la notícia per mail i també ha eixit publicada, esta vegada firmada, en diversos mitjans:


1. Comarcàlia (fes clic ací) **

2. Portal de Xàtiva (fes clic ací)


3. La Comarca al Día (fes clic ací)

4. Fresh Radio (fes clic ací)





**COMARCÀLIA

La Granja de la Costera
Viernes 6 de julio de 2012, por lacomarcadiadia

La Granja de la Costera publica un llibre d’història, població i cultura popular
Amb motiu de la celebració dels 400 anys el consistori municipal trau a la llum quatre treballs d’investigadors locals


VICENT GARCIA PERALES / Este xicotet poble de poc més de tres-cents habitants acaba de presentar la seua última publicació: La Granja de la Costera. 400 anys d’història, a càrrec dels investigadors Vicent F. Garcia Perales, Josep Daniel Climent Martínez, Emília Mollà Martínez i Isabel Martínez Salas, amb un pròleg de Germà Ramírez Aledón. El resultat, un magnífic llibre de tantes pàgines com habitants i anys té el poble i dissenyat per l’artista local Miquel Mollà.

El llibre va nàixer amb la intenció que el poble commemorara els 400 anys de la firma de la Carta Pobla de 1611, de tal manera que es pretenia deixar una obra escrita per a la posteritat, amb temàtiques tan diferents com la cultura popular, l’estudi de població, la història contemporània del municipi i, com no podria ser altrament, l’edició i l’estudi de la carta de repoblament del segle XVII, atorgada per Anna Ferrer a una vintenta de cristians amb la finalitat de repartir-los les propietats que esta família tenia a la Granja després que en 1609 s’expulsaren del poble i del país els moriscos.

El llibre ha estat editat per l’Ajuntament de la Granja de la Costera, presidit per Carlos Garrido Calabuig. Des de la regidoria de Cultura, regentada en els inicis del projecte per Teresa Penadés i continuada ara per Francesc Martínez Tolosa, s’ha intentat que la publicació fóra d’interés tant per al poble com per la comarca i qualsevol municipi valencià, amb la finalitat de donar compte de la riquesa històrica, cultural i social d’este poble tan menut que encapçala totes les activitats que s’hagen pogut organitzar a la comarca en commemoració de les cartes de repoblació.

Així doncs, durant tot l’any 2011 la Granja ha viscut tota una carrera d’activitats lúdiques i culturals, des de felicitacions personals als grangers que complien anys, mitjançant una targeta amb logo commemoratiu dels 400 anys, fins a l’organització del dia gran, el 6 de juliol de 2011, dia que es va efectuar la firma del document històric de repoblació i dia que s’ha triat per a la presentació del llibre.

De fet, fa un any la Granja va viure una vespra dels Sanfermines carregada de tot tipus d’activitat, des de l’ornamentació dels carrers, la cercavila de la banda de música del poble, projecció de fotografies antigues, missa solemne pels 400 anys de difunts, i un pregó final que dramatitzava el moment precís de la firma de la Carta Pobla.
Font: http://www.lacomarcadiaadia.com/La-Granja-de-la-Costera-publica-un

No hay comentarios:

Publicar un comentario