CARTA POBLA DE LA GRANJA --- 6 de juliol de 1611

CARTA POBLA DE LA GRANJA   ---   6 de juliol de 1611

sábado, 30 de junio de 2012

Presentació del llibre dels 400 anys d'història de la LGC

El pròxim divendres 6/7/2012 a les 20.30h presentarem el llibre:
La Granja de la Costera: 400 anys d'història

Este llibre marca el punt final de tots els actes organitzats per l'Ajuntament de la Granja de la Costera amb la finalitat de commemorar els 400 anys de la Carta Pobla de 1611.

En el Llibre de les Festes Patronals (octubre 2011) vaig publicar la Crònica i la llista de totes estes activitats. Podeu llegir-la ací.

Descarregueu ací la invitació i el cartell en diversos formats (ppt, jpg, pdf).



ISBN 13: 978-84-606-5422-3

Título:La Granja de la Costera : 400 anys d'història
Autor/es:Martínez Salas, Isabel ... [et al.] [Ver títulos]
Lengua de publicación:Valenciano
Edición:1ª ed., 1ª imp.
Fecha Edición:02/2012
Publicación:Ayuntamiento de la Granja de la Costera=Ajuntament Granja de la Costera
Descripción:379 p. il. col. y n. 19x19 cm
Encuadernación:rúst.
Materia/s:WQH - Historia local1DSET - Valenciana, Comunidad
Precio:5,00 Euros



NOTA DE PREMSA
Vicent Garcia Perales / La Granja de la Costera presenta un llibre col·lectiu sobre la història, la demografia i la cultura popular d'esta localitat de menys de 400 habitants. L'acte posa fi a un seguit d'activitats lúdiques i culturals que este poble ha organitzat amb motiu dels 400 anys de la data fundacional de la Carta Pobla de 1611. El títol: La Granja de la Costera: 400 anys d'història.

El llibre que publica el consistori municipal presidit per Carlos Garrido recull en quasi 400 pàgines quatre treballs inèdits sobre la localitat. Comença amb "Breu aproximació recent de la Granja de la Costera", d'Isabel Martínez Sala; li seguix "Estudi i transcripció de la Carta Pobla de la Granja de la Costera (1611)", d'Emília Mollà Ribes; continua amb "Estudi sobre la població de la Granja de 1871 a 1984", de Josep Danie Climent Martínez, i acaba el llibre amb "Tradicions i retalls de la Granja de la Costera", de Vicent F. Garcia Perales. Els tres últims investigadors són del poble.

El llibre està prologat per Germán Ramírez Aledón, qui destaca que la Granja ha recuperat "el seu equipatge col·lectiu". Igualment, el llibre s'obri amb unes paraules de l'alcalde.

Cal destacar igualment que el disseny gràfic i la maquetació ha esta a càrrec del també granger Miquel Mollà.

L'acte de presentació es durà a terme al Saló Leandro Mondría de la Granja de la Costera el 6 de juliol de 2012. S'ha triat esta data simbòlica, un dia molt assenyalat perquè ara fa un any es va organitzar el gros de la "festa dels 400", ja que un 6 de juliol de 1611 es va firmar la Carta Pobla que donava compte de les condicions de repoblació d'este poble menut de la Costerar després que en 1609 va quedar pràcticament desert arran de l'expulsió dels moriscs.

La Granja de la Costera: 400 anys d'història rescata de l'oblit documentació històrica de l'Ajuntament de la Granja, així com també fotografies, documents i tradicions que han passat oralment de pares a fills.
 Portada del llibre (disseny: Miquel Mollà)
Es tracta d'un fragment de la façana de l'església de la Granja, monument més important del poble.



 Portada interior (disseny: Miquel Mollà)
Es tracta del fragment d'una de les portalades-fronteres-façanes d'una casa de la Granja, on es poden apreciar les "capes" de la història de la casa a través de les diferents capes de colors que ha tingut. Magnífica idea de Miquel per donar compte de la història del poble.


Pany de la porta de l'església de la Granja. La clau que l'obri és una clau molt peculiar





Invitació i cartell oficials

(enviats per "Gestió d'edició", Emília Mollà, 1/7/12)